Terug naar nieuws 2007

* Update 15-12-2006: Ringsports top 25

Elk jaar wordt er door de Ringsports een opiniepeiling gedaan onder het Nederlandse vechtsportpubliek wie zij de beste vechters vinden van het afgelopen jaar. Ik ben zwaar vereerd dat ik op nummer 11 sta, en ben iedereen die op mij heeft gestemd erg dankbaar. De enige vechters in mijn gewicht die een hogere klassering hebben zijn Drago, Souwer en Kaas! Het voelt erg raar dat het Nederlandse publiek mij zo hoog heeft zitten en het geeft ook wel behoorlijk wat druk. Ik zal proberen de verwachtingen waar te maken! Allereerst natuurlijk tegen 'aartsrivaal' Drago op 2 februari!

Het filmpje met highlights is opgeknapt met wat mooie shots uit de Arena en uiteraard ook mijn laatste KO uit Thailand. Al met al zo'n dertien minuten leuke beelden, alleen eens kijken of ik dit ook nog in een betere kwaliteit voor elkaar kan krijgen...

Klik HIER om hem te bekijken!

Zodra ik kaarten heb in de voorverkoop zal ik even een berichtje achterlaten!

Verder kan ik melden dat ik erg veel goede aanbiedingen heb, en dat ik het waarschijnlijk dus nog erg druk ga krijgen tot de zomer. Zodra alle afspraken definitief rond zijn zal ik het hier melden!

 

* Update 12-11-2006: Perplex

Een super voorbereiding, tot aan de warming-up verliep alles vlekkeloos. De eerste twee ronden  kwam ik echter niet in mijn spel en vond ik mijn prestatie ver beneden mijn maat. Al snel in ronde drie kreeg ik een snee in mijn wenkbrauw waardoor de arts besloot de wedstrijd te staken. Zodoende geen kans het tij te keren....

 

* Update 8-11-2006: Klaar!

Zojuist nog even hardgelopen, en daarmee een punt gezet achter de voorbereiding. Heerlijk om klaar te zijn met al het harde werk en heerlijk om me zo klaar te voelen voor aanstaande zondag. Zaterdag eerst nog de weging en persconferentie, misschien lukt het me nog om zaterdagmiddag wat foto's hiervan op mijn site te zetten. Vooralsnog alvast dank aan de trouwe supporters die reeds een kaartje hebben gekocht om mij dat laatste beetje extra vuur te geven.  Zie voor line up: Fighttalk nieuws.

PS. Onder 'overig' heb ik het interview uit de Gloves van deze maand toegevoegd!

 

* Update 10 oktober 2006: Kaarten Ahoy

Mijn rustperiode begint zijn vruchten af te werpen: de blessures gaan over en het juiste gevoel komt terug. Ik krijg ongelooflijk veel zin in mijn partij tegen Direkci in Ahoy! Meer informatie over het gala is te lezen op: http://www.2h2h.nl. De kaarten zijn verkrijgbaar via ticketbox, maar ik heb zelf ook een beperkt aantal goede kaarten om te verkopen. Het zijn de betere kaarten in de mooiere vakken, dus familie en vrienden eerst! Ik heb twee verschillende soorten:

  • Vak BI voor € 43,25 per stuk;

  • Vak DH voor € 63,25 per stuk.

Zondag 12 november dus in Ahoy. Zaal open 13.30 uur, aanvang 15.00 uur. Kijk op http://www.ticketbox.nl voor een plattegrond van de zitplaatsen in Ahoy en een overzicht van de prijzen. Zoals gezegd: familie en vrienden eerst, dus neem snel contact met me op!

 

* Update 22 september 2006: Balen...

De blessures stapelden zich al een tijdje op. Soms een klein pijntje, maar ook behoorlijk lastige zaken zoals een verrekte nekspier waardoor ik leek op Ozzy Osbourne en amper kon bewegen. Alsmaar doorgaan, alsmaar proberen en alsmaar dienden zich meer kwalen. Mijn geest wilde maar door, mijn lat ligt nou eenmaal hoog. Mijn lichaam en mijn gevoel zegt echter dat het tijd is eerst even orde op zaken te stellen en mezelf wat hersteltijd te gunnen. Een laatste pijnlijke hamstring blessure heeft de knoop doorgehakt: ik heb de organisator van het evenement in Arnhem laten weten dat ik mijn partij niet kan vechten. Ik hoop dat hij nu nog voldoende tijd heeft een geschikte tegenstander voor Chris van Venrooij te vinden.

Mijn grootste prioriteit voor nu is een gezonde geest in een gezond lichaam om vervolgens daarmee al mijn pijlen op de Ahoy te kunnen richten.

 

* Update 21 augustus 2006: Tis weer voorbij die mooie zomer...

De zomer zit er weer op. Ik wou - gezien de Pfeiffer -  rustig aan doen, maar ik voelde me goed en heb daarom vrij veel getraind.  Ik denk dat de Pfeiffer volledig weg is uit mijn lichaam. Nu doorschakelen naar de hoogste versnelling en volop het seizoen in. Mijn programma is als volgt:

  • Zondag 8 oktober, Rijnhal Arnhem, Chris van Venrooij. Zodra ik kaarten te verkopen heb zal ik het hier vermelden!;

  • Zondag 12 november, Ahoy Rotterdam (Too Hot To Handle), Murat Direkci. Kaarten zijn te verkrijgen via Ticketbox. Meer info op: www.2h2h.nl;

  • Op vrijdag 15 december is er een groot evenement in Zwolle waar ik waarschijnlijk zal aantreden...

Nou je ziet het wel, een boel serieus werk te verzetten en een boel plezier te beleven. Aan de slag!

PS. Tommy heeft een wallpaper gemaakt, aardig toch? Je kunt hem bij overig downloaden om hem als achtergrond van je bureaublad te installeren.

 

* Update 1 juli 2006: Eurosport???

Op maandag 10 en maandag 17 juli zijn er om 20.45 uur nieuwe 'Fightclub' beelden te zien op Eurosport. Het is heel waarschijnlijk dat mijn partij tegen Drago in één van deze uitzendingen aan bod komt. Ik probeer via de redactie vroegtijdig dingen zeker te weten, en dan zal ik het hier vermelden.

PS. Zojuist nog wat nieuwe foto's toegevoegd aan het verslag van Drago - Staring.

* Update 30-5-2006: Interviews

Naar aanleiding van mijn laatste partij ben ik geïnterviewd door K-1Fans.com en Kickboks.nl. Klik op onderstaande links!:

Interview Kickboks.nl

Interview K-1Fans

 

* Update 13-5-2006: Hahahahahahahahaah!!!!!

Ik reed met Fred naar de Arena toe. Het betonnen gebouw doemde voor ons op en ik dacht: "Na vandaag zal de Arena nooit meer hetzelfde zijn voor mij....."

Ik vocht uiteindelijk de "Main Event". De hoofdpartij tegen Mr. Gago Drago. Een knalpot van niveau en de uitslag was duidelijk. Met veel dank aan Fred want ons plan werkte. Ray Staring uit Groessen (waar vandaan???) wint!!!!!! Ik heb al snel een verslag geschreven, kijk onder 'fighthistory'!

 

* Update 12-5-2006: Wij zijn er klaar voor!

Vandaag en gisteren in Hoofddorp geweest voor alle officiële verplichtingen van het It's Showtime Gala in de Arena van morgen. Vandaag was de weging en de grote persconferentie waarbij uiteraard alle grote K-1 helden niet mochten ontbreken. Al met al erg mooi om mee te maken. Kijk voor veel foto's op: Foto's Kickbox.nl persconferentie

Of op:

Foto's Fighttalk.nl persconferentie

Zoals je kunt zien zijn Drago en ik klaar om te knallen.

IT'S SHOWTIME!!!!!!!!!!!!!!!

* Update 30-3-2006: Verslag K1-MAX

De 'fight history' is bijgewerkt met mijn belevenissen omtrent het K1-MAX toernooi in Utrecht. Langs deze weg wil ik nogmaals iedereen bedanken voor alle aanmoedigingen en gelukwensen voor deze avond. In het bijzonder dank ik kapsalon Difference en nachtcafé Difference uit Arnhem. Dankzij sponsoring van deze zijde was het voor een groot deel van de supporters mogelijk gebruik te maken van vervoer naar Utrecht met een touringcar. Bedankt!

* Update 24-3-2006: Arena is vastgelegd!

Gisteren zijn de afspraken met Simon Rutz Promotions vastgelegd: ik zal op 13 mei 2006 in de Arena vechten tegen niemand minder dan Gago Drago. De Arena is inmiddels uitverkocht (17.000 bezoekers!!), maar ik ga proberen nog wat kaarten te verkrijgen. Indien dit lukt, zal het snel hier te lezen zijn.

* Update 17-3-2006: Line-up bekend!

Vandaag heeft de loting voor de K1-MAX plaatsgevonden. Alle vechters trekken een balletje (nr. 1 t/m 8) en mogen in die volgorde een positie uitkiezen. Dit heeft de volgende partijen opgeleverd:

Partij A: Simson (1) vs Gonzalves (7)
Partij B: v.Venrooij (4) vs Staring (5)

Partij C: Chahbari (2) vs Dijkstra (8)
Partij D: Chabrani (6) vs Diender (3)

De nummers achter de vechter geven het balletje weer die zij getrokken hadden.

Zo, nu weten we allemaal waar we aan toe zijn, ik kan niet wachten tot volgende week! Er is nog plek in de bus dus reageer snel als je hier gebruik van wilt maken!

* Update 11-3-2006: Weer een busreis, en Showtime nieuws!

Vlak nadat ik me erbij had neergelegd dat het dit maal niet ging lukken om een touringcar te regelen voor het vervoer van supporters hebben Krista, Muzaffer en Mazhar (wat een schatten!) dit toch weten rond te krijgen. Dankzij sponsoring van Nachtcafé Difference en Kapperszaak Difference (http://www.difference.nu/) is het mogelijk om voor slechts € 7,50 in de bus mee te reizen naar het prestigieuze K1-MAX toernooi in Utrecht. Het vertrek vanaf de dojo in Arnhem is waarschijnlijk rond 15.00 uur. Na afloop wordt je hier natuurlijk ook weer afgezet. In de bus is ruimte voor 50 personen. De vorige keer bleek dit niet voldoende, dus reageer snel! Het moge duidelijk zijn dat ik de bovengenoemde mensen die dit mogelijk hebben gemaakt vreselijk dankbaar ben. Super!

Op zijn website (zie: http://www.simonrutzpromotions.nl/ en klik op nieuws) vertelt Simon Rutz wederom dat ik de tegenstander van Drago zal zijn in de Amsterdam Arena op 13 mei. Binnenkort hebben Fred en ik een afspraak met hem en dan kunnen we hopelijk spijkers met koppen gaan slaan! Zodra de deal definitief rond is zal het hier te lezen zijn.

* Update 26-1-2006: K-1 MAX en Ringsports nr. 74

De afspraken zijn rond, de contracten getekend. Op zondag 26 maart 2006 zal ik deelnemen aan het eerste officiële K-1 MAX gala ooit gehouden in Nederland. Plaats van handeling: 'De Vechtsebanen' in Utrecht. De geselecteerde vechters zijn: Menno Dijkstra, Kamal Chabrani, Imro Main, Faldir Chahbari, William Diender, Chris van Venrooij, Rayen Simson en ikzelf. Volgens velen heeft dit toernooi de sterkst bezette line-up in de geschiedenis van de K-1 MAX ooit. De wereldtop loopt nu eenmaal in Nederland rond en stuk voor stuk kunnen deze jongens dan ook zo meedraaien op de grootste toernooien in Japan. Echter, zoals bekend wordt de K-1 MAX (net als de K-1 voor zwaargewichten) al jaren gedomineerd door Nederlanders en daarom doen de japanners er alles aan om nog meer Nederlandse deelnemers te weren. Desalniettemin zal de winnaar van dit Nederlandse toernooi een ticket naar Japan krijgen om daar de eerste reservepartij te vechten op de finale van de K-1 MAX op 30 juni 2006. Het Nederlandse toernooi is daarom voor de acht deelnemers dé kans van hun leven om door het oerwoud van politieke tegenwerking te breken en te kunnen schitteren op het hoogste podium. Er kan maar één winnaar zijn, maar deze topper moet daarvoor wel eerst drie (!) wedstrijden op één avond winnen van eerdergenoemde kampioenen. Het lijkt een onmenselijk zware opdracht, en daarom een mooie uitdaging!

Verder kan ik vermelden dat de nieuwe Ringsports (hét toonaangevende vechtsportblad voor Nederland) uit is. Deze is te koop bij de betere kantoorboekhandel (zoals de Bruna). In deze uitgave een groot interview met deze Groessense streber. Best een hele eer.

* Update 10-1-2006: Operatie geslaagd!

Gisteren ben ik geopereerd aan mijn rechterknie, en ik ben blij te kunnen zeggen dat er geen verdere schade is gevonden. Dat betekent dat ik nu kan gaan herstellen van de operatie, en vanaf volgende week verder ga met fysiotherapie voor mijn voorste kruisband en de peesaanhechting op de kop van mijn kuitbeen. Met behulp van goede begeleiding ga ik dus weer opbouwen naar maximale belasting en de eerdergenoemde wedstrijden die ik voor ogen heb staan. Schrijf mij dus nog maar niet af, ik ben nog niet klaar en heb veel zin om dit te gaan bewijzen!

* Update 4-1-2006: Vervolg Blessureleed

Tot wel vijf keer toe heb ik er beleefd op aangedrongen bij mijn huisarts of hij mij alstublieft door wou verwijzen naar een sportarts. "Neem nou eerst maar eens een paar weken rust" was het enige en eeuwige antwoord dat ik te horen kreeg. Ik heb hem geprobeerd uit te leggen dat 'gewoon een paar weken rust' een ramp is voor iemand als ik maar dat was blijkbaar aan dovemansoren gericht. Onvoorstelbaar gewoon. Ik ben dagelijks zeer intensief met mijn lichaam bezig en ken dus de signalen van mijn lijf ondertussen wel.  Na zes jaren wedstrijden vechten kan ik echt wel het verschil aanvoelen tussen een 'gewone' pijnlijke plek of een serieus pijnsignaal. Dat moet hij ook weten aangezien ik ondanks mijn intensieve (en extreme) sportbeoefening hooguit eens per jaar bij hem kom (stel je voor dat ik elke blauwe plek door mijn huisarts liet onderzoeken...). Ondanks dat ik bijna ging smeken om een verwijzing kwam ik geen stap verder en ik ben afgedropen met het advies maar "even rustig aan te doen".

Ik baalde en was ziek van mezelf dat ik was afgedropen. Ik had het gevoel dat ik hiermee verder moest worden geholpen en was bang mijn knie verder kapot te maken als ik door ging trainen. Gelukkig heeft mijn vriendin later die week de huisarts nog gebeld en zij kreeg wel de verwijzing naar een sportarts voor elkaar (vrouwelijke charme misschien?).

Bij deze sportarts ging een wereld voor mij open. Hij heeft mij grondig onderzocht (veel beter dan de huisarts) en op basis van dit onderzoek dacht hij aan (beperkte) schade aan banden en pezen door een hyperextensie (overstrekking). Voor verdere behandeling heeft hij mij doorgestuurd naar het Sportmedisch Centrum in Papendal, en daar had ik twee dagen later mijn eerste behandeling. Mooi snel dus, en ontzettend fijn dat die sportarts een goede doorverwijzing voor mij heeft geregeld, want ik overdrijf niets als ik zeg dat ik TOP ben geholpen door de fysiotherapeut van Papendal. Als topsporter kun je enorm gefrustreerd en verdrietig zijn als je lichaam niet mee gaat met de aspiraties in je geest. Het verzachtte de pijn aanzienlijk en het voelde als een verademing eindelijk serieus genomen te worden.

Sinds mijn bezoek aan de huisarts had ik mezelf beloofd om geen risico te nemen door minimaal vier weken niet met mijn rechter been te trappen. Na een week behandeld te zijn op Papendal was ik echter al weer zo enthousiast dat ik het natuurlijk niet kon laten... Op de laatste groepstraining (woensdag) van het jaar deed ik een voorwaarts gevallen hielkick (?) en ik voelde al gelijk dat er weer iets niet goed ging. Op vrijdag drukte de fysio mijn knie in de overstrekking en mijn reactie hierop zei genoeg. Tijd om mij eens door te verwijzen naar een chirurg.

Daar ben ik inmiddels geweest en ik heb gisteren zelfs ook al een MRI-scan gemaakt. De uitslag is gelijk besproken; er is schade zichtbaar aan mijn voorste kruisband en daarom wordt ik aanstaande maandag geopereerd. Over tempo en serieus nemen gesproken!!

Al met al natuurlijk best een domper. Toch ben ik nog steeds positief. Er staan tot de zomerstop voorlopig twee erg belangrijke wedstrijden op stapel (helaas nog niet officieel bevestigd maar insiders weten waarover ik het heb), en ik ga er nog steeds vanuit dat ik beide wedstrijden gewoon zal kunnen vechten! Als je maar wil!!

* Update 6-12-2005: Blessureleed

Voor het eerst van mijn leven moet ik er dan toch een keer aan geloven: ik heb een partij moeten afzeggen. Ik zal mijn partij tegen Slimani   (17 december in Arnhem) niet kunnen vechten wegens een blessure aan mijn knie.

Tijdens de warming-up voor mijn laatste partij tegen Copra heb ik mijn rechterknie overstrekt. Op dat moment deed dat wel zeer, maar mede dankzij de adrenaline heb ik die partij probleemloos kunnen vechten. Ik ben verder blessurevrij gebleven gedurende deze wedstrijd en had dan ook geen narigheid verwacht. De afgelopen twee weken ben ik echter elke training wederom één tot twee keer door mijn knie 'heen' gegaan, en dat is natuurlijk een slechte zaak voor dit gewricht. De banden zijn opgerekt en elke nieuwe klap doet het herstel meer kwaad dan goed. Na een goed gesprek met de dokter heb ik dan ook deze frustrerende, maar verstandige beslissing moeten nemen.

Kapotte schenen, blauwe plekken en gekneusde ribben, daar kan ik mee leven en daar durf ik een partij mee in te gaan. Je gewrichten zijn echter belangrijk voor de rest van je leven en daarom wil ik in deze geen risico op blijvende beschadiging nemen. Daarbij komt dat ik op het sportieve vlak veel grootse plannen heb voor het nieuwe jaar, en ik zou het mezelf niet vergeven als ik deze plannen zou verpesten door nu niet naar mijn lichaam te luisteren. Het spijt me dat ik de promotor en de supporters moet teleurstellen, maar ik hoop het dubbelop goed te kunnen maken als mijn knie weer de oude is!

Meer nieuws volgt snel!

* Update 26-11-2005: Op naar 17 december!

Ik heb geen noemenswaardige blessures overgehouden aan partij tegen Copra, en ik ben dan ook al weer begonnen aan de voorbereiding voor mijn volgende partij: op 17 december zal ik in Arnhem (Rijkerswoerd) vechten tegen Tarik Slimani van Bully's Gym. Slimani staat bekend om de zware knock-out die hij in beide vuisten heeft. Momenteel traint hij in Zuid-Afrika bij het zeer bekende Steve's Gym. Daar lopen zeer goede boksers rond, dus ik ben gewaarschuwd. Het beloofd een mooie pot te worden...

Lees alles over dit gala op: http://www.fightingfist.nl/

Uiteraard zijn er kaarten bij mij verkrijgbaar in de voorverkoop!

Prijs voorverkoop € 35,- (Prijs aan de deur € 45,-). Dit is relatief niet het goedkoopste gala, maar voor deze prijs krijg je dan ook tien (!!) top A-partijen en zes B-partijen te zien!!

Deur open 17.00 uur. Aanvang gala 18.00 uur.

* Update 20-11-2005: Winst in Tilburg!

Een heel dubbel gevoel. Enerzijds zat alles me tegen voorafgaand aan dit gevecht. Het voelde alsof alles me tegen werkte en er vuile spelletjes werden gespeeld om mij uit mijn element te halen. Het was voor mij een grote klap dat ik niet voor mijn Wereldtitel mocht vechten. Helemaal omdat er een touringcar vol supporters mee ging naar Tilburg.

Anderzijds voelt het alsof ik wederom de titel heb binnengehaald. Alle mensen die mee waren gereisd naar Tilburg hebben mijn dag grandioos gemaakt. Ik zal het beeld nooit vergeten wat mijn supporters mij gaven vanuit de ring: Van links tot rechts (de hele zaal door) stond er een meute voor me te klappen en te juichen. Die mensen daar wisten niet wat ze meemaakten! Ik ben al deze mensen ontzettend dankbaar. Dankzij hen voelde het niet meer alsof ik in mijn eentje tegen de hele wereld hoefde te vechten.

Copra was een minder groot probleem dan het leek in mijn hoofd. Fred kreeg uiteraard weer eens gelijk omtrent de aanpak, en dat betekende dat Copra in ronde 4 het bijltje erbij neergooide. Hij had toen wel genoeg geïncasseerd en zijn hoek gooide dan ook de handdoek in de ring.

* Update 17-11-2005: Nieuwe tegenstander in Tilburg

Ali Gunyar heeft helaas af moeten zeggen wegens een handblessure. Sinds vorige week is de organisatie daarom drastisch op zoek naar een waardige vervanger. Die was gevonden in Melvin Rozenblad. Hij was ook wedstrijdscherp en had ook de pech dat zijn tegenstander geblesseerd was. Nu bereikte ons gisteren het nieuws dat Rozenblad een onverwachts sterfgeval heeft in zijn directe familie en daardoor niet zal vechten.

Hierdoor moest er wederom op korte termijn gezocht worden naar een tegenstander. En weer is dat gelukt: mijn tegenstander zal zijn Cedric Copra (Lloyd van Dams). Op het moment van schrijven is het voor mij echter nog onzeker of dit nog steeds voor de Wereldtitel zal zijn. De bond zal hierover moeten beslissen, maar ik hoop natuurlijk dat ik gewoon mijn titel kan verdedigen en in mijn zak kan houden! Verder ben ik bezorgd of Copra het gewicht wel zal halen. Ik weeg al een tijdje rond de 70 kg, Copra vocht zijn laatste partijen allemaal op de -76 kg.

 

* Staring vs Gunyar
Op zaterdag 19 november 2005 zal ik in Tilburg vechten voor mijn WFCA Wereldtitel. Mijn tegenstander is Ali Gunyar van Al-Fid Gym uit Enschede (http://www.aligunyar.com). Gunyar is een vechter die al jaren bewezen heeft bij de absolute wereldtop te horen. Zo vocht hij op het afgelopen “It’s showtime gala” in de Amsterdamse Arena een toppartij tegen Kaas, en waren zijn prestaties op de Superleague van Istanbul onlangs nog te bewonderen op Eurosport. 

Ik kan dan ook alle support gebruiken in de strijd om mijn Wereldtitel te behouden. Daarom is er een touringcar geregeld voor het vervoer naar Tilburg. Instappen is volledig gratis! Neem contact op met mij voor reserveringen en kaartjes in de voorverkoop. Vol is vol, dus reageer snel!

 Tot 19 november in Tilburg!

* 2 oktober 2005
Locatie: Rijnhal - Arnhem
Uitslag: Gewonnen op knock-out (ronde 5)

Ray Staring trad na de pauze aan aan de Amsterdamse Mejiro-Gym vechter Rogier van der Heyden die in meer dan 50(!) partijen nog nooit is aangeteld laat staan uitgeteld! Nou ga der maar aan staan, zou ik zeggen. Ray echter leek hiervan in de ring niet écht van onder de indruk en ging gewoon uit van eigen kunde. Dit was een echte top-partij met bijna vijf rondes lang sportief vuurwerk waarbij Ray mijn's inziens op een

puntenvoorsprong stond. Echter om het de jury niet al te lastig te maken besloot de thuisvechter om er halverweg ronde 5 maar een eind aan te breien en met een messcherpe linker hoge schop werd de Amsterdammer naar het canvas gezonden waar het de nodige tijd koste om hem weer bij zijn positieven te laten komen!
Wederom een spetterende zege voor Staring die voorlopig nog niet aan zijn plafond lijkt te zijn gekomen.
(bron: http://www.kickboxingarnhem.nl/KBAuitslagen.html)