Welkom op mijn website!

Mijn naam is Raymond Staring, onder kickboksers beter bekend als “Ray”. Ergens in 1994 begon ik met Thaiboksen, en al gauw verloor ik mijn hart aan deze sport. In 1999 vocht ik mijn eerste wedstrijd, en dat was het vertrekpunt voor een reis vol bezieling, hoogte- maar ook dieptepunten, bloed, zweet en tranen.

Jarenlang combineerde ik de dagelijkse trainingen en het vechten van wedstrijden met een 40-urige werkweek. Ik had amper tijd voor rust en herstel en daarom besloot ik in 2007 minder te gaan werken om meer ruimte te geven aan een verantwoorde sportbeleving. Maar in dat jaar ontwikkelde ik echter een nieuwe passie, waardoor ik uiteindelijk niet minder ging werken maar steeds meer mijn sport ging inzetten om sportoverstijgende doelen te bereiken.

Ik werd bewust van mijn passie voor het werken met jongeren. Ik realiseerde ook dat een verdeelde bezieling geen goede basis is voor een topsporter. Na 9 jaar wedstrijden vechten maakte ik in januari 2008 dan ook een keuze: stoppen met de wedstrijdsport om voorrang te geven aan de nieuwe passie (kijk eens op www.afgproductions.nl).

Op deze website is te lezen hoe ik al die jaren de topsport heb beleefd. Deze site blijft online omdat Muay Thai nu eenmaal een onderdeel van mijn persoonlijkheid is en omdat veel beginnende vechters mij laten weten dat ze mijn belevenissen met veel plezier lezen.   

Met veel dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan mijn sportcarrière. In het bijzonder Rebecca, mijn ouders en Fred.

SPIRIT NEVER DIES

Ray Staring

 

Winnen is niet alles,

het is het enige"