Partij 4: C-klasse                                   Aribas (Ubeda Gym)   Arnhem, 07-05-2000                                            Winst KO r2

 

Mijn eerste C-partij, voor het eerst drie ronden knokken. En dat nog wel tegen een tegenstander met vijftien (!) partijen ervaring! Mijn gedachten stonden maar niet stil:  “Drie hele ronden, heb ik daar wel genoeg conditie voor? Maar hij heeft al VIJFTIEN partijen gevochten! Dat kan toch nooit goed gaan?”  Tot overmaat van ramp werd dit gala ook nog eens gehouden in de Arnhemse discotheek “The Opera”. Mijn eerste “thuispartij”, voor het eerst voor het oog van zoveel vrienden en bekenden moeten presteren en dan ook nog gelijk tegen zo’n zware tegenstander! Ik werd gek van de spanning.

 

De partij begon en zoals zo vaak liet ik me in de eerste ronde een beetje overdonderen. Aribas was sterk aanvallend en duidelijk een klasse beter dan wat ik gewend was. Maar gelukkig had ik genoeg kennis en kunde in huis om heelhuids de eerste ronde door te komen. Toch enigszins van mijn stuk gebracht ging ik naar mijn hoek om op adem te komen. En ik zal de eerste woorden nooit vergeten die ik daar te horen kreeg: “Zo jongen, welkom in de C-klasse!”, zei Fred. Ik kon hem wel wat aandoen. Wat had ik nou aan zo’n flauwe cynische opmerking? Help me g*dverd%mme nou maar die partij te winnen! Uiteraard was de kern van de verdere boodschap duidelijk: ik moest me niet de kaas van het brood laten eten. Om te winnen moest ik echt gaan knokken en ophouden met tikkertje spelen.

 

In de tweede ronde dreven de woorden van Fred mij naar voren, en mede door een slechte conditie moest Aribas steeds vaker naar achteren. Op enig moment kwamen er veel treffers door en ik rook bloed. Ik begon een waar ‘slugfest’ waarvan warempel nog een aantal stoten raak waren ook. Aribas zakte in elkaar en juist op dat moment zette ik nog een knie in. In zijn val trof deze knie hem vol op zijn oogkas, met een KO als gevolg. Wederom stond ik te stuiteren en te juichen, terwijl ik mijn spieren rolde als een soort Hulk Hogan. Het heeft echt een hele tijd geduurd voordat ik dat gedrag een beetje onder controle kreeg.

“The day you take complete responsibility for yourself, the day you stop making any excuses, that’s the day you start to the top”
O.J. Simpson