Partij 40: A-klasse                                                  Gago Drago

Zwolle                                                                     Verlies tKO4

Vijf ronden lang een debiel hoog tempo te voeren. Dat was waar ik op was voorbereid door Fred en dat was de opgave die ik moest vervullen. Ik was conditioneel werkelijk tot het maximum gebracht door Fred en het was zaak dat ik alles uit de kast zou halen. Geen 100% geven, dat is niet genoeg. Het moest 1000% zijn! 

Nou heb ik veel gegeven, maar geen 1000%. Ik was in mijn achterhoofd namelijk teveel bezig met mijn partij tegen hem in de Arena. Daar gaf ik 1000% en daardoor was ik fysiek compleet gesloopt aan het eind van ronde 3. In die partij was dat exact volgens plan aangezien het toen over drie ronden ging. Maar nu ging het over 5 en ik was bang dat ik mezelf ‘op zou blazen’ en in ronde 4 of 5 tekort zou komen. Eikel dat ik ben. Ik ben zo vreselijk afgemat door Fred in de voorbereiding dat ik echt niet aan mijn conditie zou mogen twijfelen. Maar toch, door de twijfel tussen de oren liet ik Drago voor de eerste keer in ronde 2 teveel komen (ronde 1 was precies volgens plan) en daarmee gaf ik deze ronde weg. In ronde drie begon ik sterk maar groeide Drago gedurende de ronde, toch ging het voor mijn gevoel aardig gelijk op (heb nog geen beelden gezien). Maar aardig gelijk is niet genoeg. Ik gaf hem te weinig druk en in 4 kreeg ik zijn welbekende hielkick die mij uit het lood haalde. Ik was niet dizzy, maar begrijp wel de acht tellen die volgde. De stoomwals Drago ging door en even later kwam er een hoge trap waardoor ik wel echt acht tellen moest nemen. Nu was ik wel dizzy en gezien de kunde van Drago was verdergaan te gevaarlijk. Einde partij.

Als je ergens voor kiest, moet je keuze totaal zijn.

Indien je een keuze maakt moet deze volledig zijn.

Een verdeeld koninkrijk is niet bestand tegen de aanvallen van zijn vijanden.

 

- Paulo Coelho -

 

 

 

 

Verlies dus, en dat doet zeer. Vooral omdat ik meer van mezelf heb verloren dan van Drago. Hij was niet bijzonder anders of beter dan toen in de Arena. Ik daarentegen wel. Ik vocht ditmaal niet met de volledige overgave door de twijfel tussen mijn oren en daarmee heb ik hem de kans gegeven de zaken te beslissen. Ik schaam me vreselijk naar Fred, aangezien hij er alles aan gedaan heeft om mij tot een waar conditiebeest te bouwen en ik heb dat niet volledig laten zien. Verder kan ik er op dit moment niet veel meer over kwijt.

Foto's met dank aan Cor Bekink en Ben Pontier