Partij 2: N-klasse                               M. v/d Belt (Tabonon)Groningen, 30-12-1999                                        Winst KO 1

 

In Groningen aangekomen doorliep ik inmiddels iets geroutineerder het proces van wegen, dokterscontrole, tapen etc. Ik was gebrand mijn eerste verliespartij goed te maken en wilde niets aan het toeval overlaten. Bovendien waren mijn ouders en erg veel van mijn vrienden helemaal naar Groningen gereden om me aan te moedigen! Toen kreeg ik ineens te horen dat mijn partij niet door zou gaan, en mijn wereld stortte in. Hoe kon iemand nu zo laat nog afzeggen? Ik ben Henk tot op de dag van vandaag dankbaar dat hij rondvraag is gaan doen, en dat ik door zijn doortastendheid alsnog een tegenstander kreeg toegewezen.

“Bij twijfel KO slaan”

W. Martens

 

Het gala was in ‘Huize Maas’, een oud theater in de Groningse binnenstad. Kort voor mijn wedstrijd keek ik van achter de coulissen de zaal in op zoek naar vrienden en bekenden. Ik zag mijn moeder staan in het publiek en ik zal haar blik nooit vergeten. Ze was lijkwit en stond stijf van de spanning. Ik had met haar te doen en voelde me lullig omdat het mijn schuld was dat ze deze stress had. Ik begrijp dan ook goed dat ze sindsdien niet meer mee gaat naar mijn wedstrijden. Ik weet dat ze van binnen trots is op alles wat ik heb bereikt, maar ik weet ook dat ze blij zal zijn op de dag dat ik haar vertel dat ik stop met wedstrijden. En dat is denk ik heel normaal voor een moeder.

 

“Tegenslagen verwerk je door er de volgende keer twee keer zo hard in te vliegen”

 

- B. Jolink -

 

Over de partij kan ik kort zijn: de bel ging en ik walste naar voren met ‘very bad intensions’. Ik wilde dwars door die gozer heen en trapte en stootte zo hard als ik kon. Hij was overdonderd en dat resulteerde binnen een halve minuut in een typische ‘walkover’: KO in ronde 1. Ik was ongelooflijk blij en ik stond te springen en te stuiteren in die ring alsof ik wereldkampioen was geworden. Nogal overdreven natuurlijk, maar het zegt wel iets over de intensiteit die er van mijn kant in zat.