Partij 28: A-klasse                      J. Gonzalves (Profighters)Almere, 21 maart 2003                                          Verlies pnt

Een groot gala en een grote naam (Gonzalves). Ik was gespannen, maar goed voorbereid. Ik keek tegen Gonzalves op, maar had mezelf nadrukkelijk voorgenomen mij niet te laten intimideren door zijn status. Die fout had ik al vaak genoeg gemaakt. Al het werk was gedaan, en nu was het dus alleen nog maar zaak dat ik alles in uitvoering bracht zoals gepland. In de kleedkamer echter gingen er wat dingen fout en voor het eerst in mijn carričre kreeg ik een gevoel dat het ‘niet goed’ zat.

Ik was al bezig met mijn warming-up toen er besloten werd een aantal partijen te wijzigen in de line-up. Zo kwam het dat ik –in plaats van voor de pauze- de eerste partij na de pauze kreeg. Op zich nog niet zo erg zou je denken, alleen jammer dat je al helemaal warm bent en dadelijk weer opnieuw kunt gaan beginnen met opladen. Ik trok een trainingspak aan om warm te blijven en probeerde mijn focus vast te houden. En toen kwam het: ik kreeg een beklemmend gevoel dat ik niet moest gaan vechten. Ik kan het niet anders onder woorden brengen. Mijn intuďtie vertelde mij gewoon dat ik die dag niet in de ring moest gaan omdat het niet goed zou gaan.

Nu probeer ik in mijn dagelijkse leven zo veel mogelijk te luisteren naar mijn intuďtie, maar in dit geval lag dat toch niet zo makkelijk. Je hoeft een uur voor je wedstrijd echt niet bij de promotor aan te komen met het verhaal dat je er toch maar vanaf ziet omdat je zo’n vreemd gevoel in je onderbuik hebt.

Dus ik verbeet me en probeerde zo goed mogelijk te verzetten tegen mijn natuur. Dit moest nou eenmaal gebeuren, ik had hier keihard voor getraind! Ik wil dit! Hoe kan mijn gevoel dan zo raar zijn?

In de ring werd mijn voorgevoel bevestigd. Ik heb vijf ronden hard mijn best gedaan tegen Gonzalves, maar het kwam er gewoon niet helemaal uit. Alles wat ik deed had gebrek aan overtuiging en echte wil om te winnen. Gonzalves daarentegen draaide gewoon een sterke partij, zoals ik eigenlijk ook altijd van hem gewend ben. Ik was aan het vechten om niet te verliezen, hij vocht om te winnen. De uitslag was dan ook duidelijk: een puntenoverwinning voor Gonzalves.

Nou, dan baal je dus goed en is het zaak dat je toch weer iets positiefs uit het geheel weet te halen. Voor mezelf heb ik dat gevonden in het feit dat ik ondanks mijn gebrekkige overtuigingskracht toch door ben gegaan met het scoren van zoveel mogelijk punten. Van een belabberde situatie toch maar het beste proberen te maken.

Als ik de beelden bekijk (met het geluid uit, en door mijn gekleurde bril) en heel theoretisch de punten tel heb ik er waarschijnlijk meer gemaakt dan Gonzalves. Dat neemt niet weg dat hij terecht de winst heeft gekregen. Een wedstrijd heeft nou eenmaal meer aspecten dan alleen de punten, en hij heeft veel beter gescoord op het gebied van agressie, aanvalsdrift en wil om te winnen.

= Doelen =

“Je bent met niets geboren. Je hebt dus alleen maar iets te verliezen door niet alles uit je leven te halen wat erin zit”