Partij 27:  A-klasse       M. Kumas (Team Super Pro)Arnhem, 21 februari 2004                        Winst KO r3

Mijn eerste titelgevecht (Nederlandse titel WFCA –72,5 kg). Ondanks dat ik alle redenen had om flink gespannen te zijn, voelde ik me ijzersterk en erg zelfverzekerd. Ik was ervan overtuigd dat niemand me dit ging afpakken. Een Nederlandse titel zou erkenning betekenen (vooral bij de buitenwacht), en ik vond dat ik daar inmiddels recht op had. Nu weet ik dat er nogal veel titels in omloop zijn, maar voor een leek is het nou eenmaal erg sprekend als je kunt zeggen dat je een titel op je naam hebt. Insiders weten dat het daarbij wel belangrijk is dat je de titel in ieder geval van een gerenommeerd tegenstander wint.

Ik wist niet veel van deze Kumas, eigenlijk alleen maar dat hij reeds in het bezit was van de Nederlandse titel tot 70 kg. Ik vond deze onwetendheid eigenlijk wel prettig. Zo kon ik tenminste niet wederom de fout maken om teveel tegen de gevestigde status van mijn tegenstander op te kijken.

Ik begon dan ook neutraal aan de partij. Eerst maar eens de kat uit de boom kijken. Na ronde één was het strijdplan al gauw duidelijk en ik ging dan ook voortvarend aan de slag. Ik schroefde het tempo flink op en Kumas kreeg al gauw problemen om dit bij te houden. De conditionele overmacht gecombineerd met een aantal goede treffers werden Kumas in ronde 3 teveel. Hij ging neer en gaf zichzelf daarbij gewonnen. Prachtig om een titel te mogen behalen in ‘eigen huis’. Voor mij was dit de derde mijlpaal in mijn carrière. (Eén was mijn partij tegen ‘de Rus’, twee was mijn eerste A-partij tegen McAllister.)

Overigens later nog een erg prettig gesprek gehad met deze Kumas. Een erg vriendelijke en super sportieve vent.

= Inzet =

“Het succes van je dromen bereik je alleen door eraan te werken”