Partij 26: A-klasse                                 H. El-Caïd (Matuari)

Apeldoorn, 26 november 2003                              Winst pnt

Op een gala in Apeldoorn vocht ik de hoofdpartij tegen El-Caïd (“The Cheeta”) van Matuari. Ik vond het erg leuk dat dit ik mocht vechten op een gala in Apeldoorn aangezien ik al een flinke tijd aan boksen deed bij de Apeldoornse boksvereniging ABCC. Dit was mijn kans om aan mijn bokstrainers (Hennie van Bemmel en Eric Volman) te laten zien dat zij mij goed bokswerk hadden aangeleerd.

Dat was wel leuk bedacht van mezelf, maar in de praktijk echter niet zo makkelijk uitvoerbaar tegen de “the Cheeta”. Hij was namelijk een typische ‘plakker’ die het erg moeilijk maakt te scoren op boksafstand. Keer op keer viel hij tegen me aan, waardoor de partij een nogal rommelig karakter kreeg met veel hang-, duw-, en trekwerk. Het was erg moeilijk grip op deze El-Caïd te krijgen, laat staan duidelijke treffers te maken. Erg frustrerend allemaal en een erg moeilijke tegenstander om een mooie partij tegen te vechten. Daar komt bij dat de ringvloer deze avond van een of ander spekglad zeiltje was voorzien in plaats van het gebruikelijke canvas. Aangezien we de laatste partij vochten was er al heel wat water en zweet geknoeid en hierdoor was de vloer een ramp om op te vechten. Bij elke afzet stond je te glibberen en te glijden en daardoor waren de bewegingsmogelijkheden behoorlijk beperkt. En dat is eigenlijk een understatement; een dergelijke gladde vloer is gewoon levensgevaarlijk voor de vechters.

 

Tot en met ronde vier had ik nog niet echt een duidelijke vuist kunnen maken tegen El-Caïd. Daarentegen had  ook hij nog niet echt indruk kunnen maken. Pas in ronde vijf besloot ik, ondanks de slechte vloer maar gewoon alles te geven om in ieder geval zeker te zijn van mijn winst. Zo gezegd zo gedaan. Ik was deze laatste ronde duidelijk agressiever. De puntenoverwinning was dan ook uiteindelijk voor mij.

Kort geleden zag ik deze El-Caid langs komen op Eurosport. Hij vocht in Alkmaar op het € 40.000,- toernooi van Rutz. Bij de statistieken werd vermeld dat hij slechts 4 van zijn 50 partijen verloren heeft. Toch leuk om te kunnen zeggen dat ik één van die vier personen ben die hem ooit heeft verslagen. 

 

PS.   Zoals hierboven vermeld heb ik lange tijd zo vaak als ik kon mijn donderdagavond besteed aan boksen bij boksclub ABCC in Apeldoorn. Wat mij betreft een echte aanrader! Trainer Hennie van Bemmel is uiteraard een internationaal erkende toptrainer, maar ook vooral Eric Volman vind ik persoonlijk een geweldige trainer. Ik vind het een groot genot om naar zijn uitleg te luisteren, waarbij iedere keer voor mij weer een wereld open gaat. Lees meer over ABCC en hun vele kampioenen op: http://www.boksclub-abcc.nl

“Persistence is the twin sister of excellence. One is a matter of quality; the other, a matter of time"