Partij 25:  A-klasse             M. Rozenblad (Vos Gym)Arnhem, 26 oktober 2003                        Winst KO r4

Wederom mocht ik aantreden bij “the Beast of the East”, de bekende formule van TFT-promotions. Organisatoren Chabhari en Wesselink hadden mij ditmaal voor de hoofdpartij gematchd tegen Melvin Rozenblad van het Amsterdamse Vos Gym.

Rozenblad heeft een boksachtergrond en stond bekend om zijn KO die hij in zijn rechter vuist heeft. Alhoewel ik hier goed op voorbereid was stond ik echt te kijken van de kracht die er achter zijn rechter hoek zat. Terwijl ik deze stoot vol op mijn dekking pakte werd ik zo ongeveer omver geslagen! Ik moest dus erg voorzichtig te werk gaan en waakzaam zijn voor deze gevaarlijke beuk. Eén moment van onoplettendheid kon een KO betekenen, aangezien Rozenblad continue aan het loeren was om deze stoot te maken.

Juist het feit dat Rozenblad zo bezig was om deze rechter in stelling te brengen maakte dat ik hem na twee ronden goed kon gaan controleren. Ik had een goed ‘lijntje’ met Fred en dat bracht me uiteindelijk de overwinning. In ronde vier vroeg Fred namelijk om een stoot op het lichaam die we veelvuldig getraind hadden. Ik reageerde feilloos en Rozenblad zakte in elkaar. Hij had niet meer de lucht om op te staan en daarmee was de partij beslist. Met veel dank aan Fred.

“Ga er bij het bepalen van je doelstellingen altijd vanuit, dat bijna alles mogelijk is”