Partij 24: A-klasse                         Zaïter (Pancration)Arnhem, 20 september 2003                   Winst KO r1

Na meerdere afzeggingen werd Zaïter uiteindelijk de man tegen wie ik het nieuwe seizoen zou gaan openen. Ik had de hoofdpartij op het plaatselijke “Enter the Dragon” gala in Arnhem en had dus een flinke druk op mijn schouders. Ik kreeg te horen dat deze Zaïter al een hele tijd meedraaide en heel wat A-partijen op zijn naam had staan. Verder wist ik eigenlijk niets van hem. Ik stoorde me daar ook niet echt aan; ik was goed voorbereid en zou vanzelf wel zien wat er voor mijn neus werd gezet. Ik had dan ook nooit gedacht dat deze pot zo onwaarschijnlijk lekker zou verlopen.

 

Ronde één begint. Zaïter ontvangt mijn eerste combinaties ervaren en met een hooggesloten dekking. Aangezien er geen antwoord komt ga ik maar gewoon door en dit levert een flink aantal treffers op. Nog steeds geen antwoord en ik schakel dus nog maar een tandje bij. Terwijl ik zo bezig ben begin ik mezelf te realiseren dat hij mij misschien wel bewust even laat uitrazen. Echt iets voor een ervaren A-klasser, even de storm voorbij laten gaan en vervolgens je slag slaan. Daarentegen voelde ik toch zeker wat ik uitdeelde en dat was niet mis!

Ik besloot dus maar gewoon door te gaan en ging al gauw helemaal los. Niet veel later raakte ik hem vol met een hoge knie. Weer een paar stoten verder zakte hij voor het eerst in elkaar en Zaïter ontving zijn eerste acht tellen.

Ik stond in de neutrale hoek en dwong mezelf tot rust. Ik wist dat ik niet overmoedig moest worden, daarvoor had deze jongen te veel ervaring. Zaïter nam zijn acht tellen, werd even opgelapt in zijn hoek en was klaar om verder te gaan. Ondanks mijn twijfels ging ik maar gewoon verder waar ik gebleven was. Ik liet een tweede regen van stoten, trappen en knieën neerdalen op Zaïter, die op zijn beurt nog haast geen stoot of trap terug had kunnen geven. Wederom een hoge knie die raak was, en ditmaal voelde ik het ‘ritsen’. Zaïter ging neer met een forse snee in zijn hoofd, en daarmee was de partij klaar. Al met al duurde dit geheel maar zo’n anderhalve minuut! Kort maar krachtig dus. Het publiek ging massaal uit zijn dak, en ik was erg voldaan.

 

 

= Dromen =

“Droom niet alleen van grootse dingen,     maak ze waar”