Partij 18: B-klasse           W. Martens (Sitan Gym)                  Amsterdam, 24 november 2002      Onbeslist

 

Een zware en goede partij. Martens was de gehele partij ongelooflijk sterk en bleef continu aandringen en pressie zetten. Ergens in ronde drie geloof ik maakte ik mijn rechter highkick, en Martens ging neer. Ik had hem dusdanig goed geraakt dat ik ervan overtuigd was dat de partij afgelopen was. Ik liep tevreden naar de neutrale hoek om rustig af te wachten tot Martens uitgeteld zou worden. Tot mijn grote verbazing echter stond hij in de buurt van de zesde tel gewoon weer op! En dat niet alleen, hij ging ook gelijk weer in de vooruit en begon het gevecht weer op te zoeken! Ik begreep er niets van en moest even alle zeilen bijzetten om niet verrast te worden door het onverwachtse offensief wat op me af kwam. Ook de laatste twee rondes bleef hij maar komen en deed hij alles om de partij naar zijn kant te trekken. Deze Martens heeft erg veel indruk op mij gemaakt om zijn kracht en doorzettingsvermogen.

De uitslag van de partij was onbeslist, en daar had ik mede op basis van die high kick best wat moeite mee. Maar goed, achteraf gezien heeft Martens die uitslag natuurlijk dik verdiend door op een dergelijke wijze zo’n zware trap weg te bijten.

 

Kort gelden las ik op kickbox.nl een interview met deze Martens. Hij geeft daarin zelf aan dat ik zijn lastigste tegenstander ooit was. Altijd leuk om te horen. Klik op: http://www.kickbox.nl/forums/showthread.php?s=&threadid=9040

 

= Planning =

“Grootse plannen vereisen stevige fundamenten”