Partij 17:  B-klasse                                             Spong (FFC)

Arnhem, 27 oktober 2002                                     Verlies pnt

 

Spong werd in de tijd dat ik tegen hem vocht al een fenomeen genoemd. Kort voor onze partij stond hij dan ook met een groot artikel in de Ringsports. Hij werd daar één van de grootste aanstormend talenten van Nederland genoemd. Niet voor de eerste en zeker niet voor de laatste keer liet ik mij ook deze partij te veel intimideren door de naamsbekendheid van mijn tegenstander. Ik vocht de gehele partij te voorzichtig en met teveel respect voor het talent Spong. Hierdoor was ik niet nadrukkelijk genoeg aanwezig en verloor ik de partij uiteindelijk op punten. Een uitslag die voor velen discutabel was, aangezien een onbeslist misschien beter op zijn plaats was geweest. Maar zoals eerder opgemerkt; gedane zaken nemen geen keer, en als ik zeker had willen zijn van mijn winst had ik maar met meer overgave moeten knokken of hem eruit moeten stompen.

In de kleedkamer heb ik gehuild als een klein kind. Ik was intens verdrietig. Niet omdat ik verloren had, maar omdat ik vond dat ik onder mijn kunnen gepresteerd had. Ik wist dat ik beter had kunnen vechten, en dat is zo’n vreselijk rot gevoel. Je traint je maandenlang het apezuur voor dat ene korte moment, en dan verzuim je het maximale eruit te halen. Falen naar mezelf toe. Met de hoofdletter ‘F’.

 

Bovenstaande neemt niet weg dat Spong een goede prestatie leverde. Mijn tekortkoming was zijn verdienste. Ik kon voelen dat ik hier te maken had met een uitzonderlijk talent. Spong beweegt erg makkelijk en weet precies het goede te doen op het juiste moment. Met minimale inzet het maximale resultaat behalen. Hij kan heel zorgvuldig met zijn energie en zijn acties omgaan, en zodoende houdt hij heel goed overzicht en komt hij aan die typische ‘coole’ indruk die hij maakt in de ring. Spong maakt je onzeker doordat hij je continue het gevoel geeft dat hij alles door heeft wat je van plan bent, nog voordat je het zelf verzonnen hebt.

 

Altijd als ik Spong tegenkom maken we een vriendschappelijk praatje. Ik vind hem een super aardige gozer en heb groot respect voor hem als vechter. Hij is geloof ik een jaar of vijf jonger dan ik, en heeft naar mijn verwachting nog bijzonder veel succes voor hem liggen. En dat succes gun ik hem van harte.

 

= Doorzettingsvermogen =

“Door tegenwind bereik je grote hoogte”