Partij 13: B-klasse                                Drago (Gym Alkmaar)

Zutphen, 20 oktober 2001                                    Verlies pnt

 

Mijn eerste B-partij, en ik was er klaar voor. Mijn tegenstander was Drago, die toen al bezig was aan een indrukwekkende opmars.

We hadden er beiden flink zin aan en dat resulteerde in een goede, harde en sportieve strijd in een hoog tempo. Drago was sterk, maar ik deed zeker niet voor hem onder. Ik kan me met name zijn goed geplaatste en harde lichaamstrappen nog herinneren. Nog lang na deze pot werd ik ’s nachts wakker als ik me omdraaide in mijn slaap (gekneusde ribben…).

Na vijf ronden besliste de jury dat de puntenoverwinning voor Drago was. Ik was verbaasd, net als het overgrote deel van het publiek. Een onbeslist was minimaal wat ik hier verdiend had.

Ik kwam een jurylid van de NKBB tegen en vroeg om uitleg. Die vertelde mij dat Drago nou eenmaal meer hoge trappen had gemaakt, en die telden dubbel. Dat deze trappen allemaal op de dekking waren maakte niet uit, als ze maar ‘impact’ hadden. Ik was verbaasd, want hier had ik nog nooit van gehoord. Dus heb ik het reglement opgevraagd en nauwkeurig gelezen. Deze vreemde regel over dubbele trapwaarde was er echter niet in terug te lezen.

Maar goed, gebeurd is gebeurd. Drago’s carrière gaat sindsdien als een komeet en dat gun ik hem van harte. Dan had ik hem maar neer moeten stompen, dan had ik nu niet zo hoeven zeuren. Ik had dit dan ook eigenlijk al lang afgesloten voor mezelf. Het is door Fred dat mijn wrange gevoel onlangs weer werd opgeroepen. Per toeval had hij de beelden weer gezien, en hij kon het niet laten mij opnieuw op de hoogte te brengen van zijn onvrede over de uitslag.

 

= Volhouden =

“De overwinning is niet altijd voor de snelsten, of de sterksten…, maar voor hen die volhouden”