Partij 10: C-klasse   

S.P Meijer (Bully’s Gym)

Veenendaal, 22-04-2001     

Winst KO r3

Er werd een groot gala georganiseerd in Veenendaal met allerlei (inter-)nationale toppers uit het Muay Thai en het Freefight. Ik had de mazzel dat ik op dit grote gala mocht aantreden om de openingspartij te vechten. Dat was wel even iets anders dan de kleine zaaltjes waar ik normaal mocht verschijnen! Ik weet nog goed dat op de deuren naar de kleedkamers de namen van de vechters geplakt waren, in plaats van de namen van de desbetreffende sportscholen. Zodoende stond op onze kleedkamerdeur mijn naam genoemd in een rijtje met helden als Joop Kasteel en Rodney Faverus. Dat vond ik echt vreselijk stoer. Ik had het gevoel dat ik helemaal begon mee te tellen.

Zoals dat hoort bij een dergelijk groot gala was er een mooie catwalk naar de ring gebouwd. Als je over deze catwalk naar de ring liep had je links de tribunes, en rechts enorme videoschermen aan de muur waarop alle beelden live werden weergegeven. Ik weet nog dat ik tijdens mijn opkomst even rechts van me keek. En daar zag ik mezelf levensgroot op die videomuur! Ik kreeg een tintelend gevoel in mijn lijf en voelde mij heel bijzonder. De grootsheid van het gala liet me heerlijk voelen, en het was net alsof ik buiten mezelf trad. Dat gevoel heb ik sindsdien vaker herkend. Elke keer als ik op een hoger platform kwam en ik een nieuwe indrukwekkende prikkel kreeg gebeurde er iets in mijn lichaam waardoor ik helemaal op scherp stond. Ik denk dat ik daardoor over het algemeen beter presteer onder hoge druk.

 

Meijer had veel thuispubliek en wilskracht meegenomen, maar deze avond draaide ik op de top van mijn kunnen. Het leek wel of ik steeds wist wat Meijer ging doen, voordat hij het zelf bedacht had. Zodoende groeide ik sterker en sterker in de partij. Alles liep heerlijk en na heel wat flinke treffers zakte Meijer in elkaar halverwege ronde 3. De scheidsrechter stopte daarmee het gevecht en daarmee kon ik heel voldaan mijn vijfde KO-zege in mijn zak stoppen.

 

 

 

 

"The mind is like a parachute. It works best when it is open."

Rickson Gracie